Top

Doel van het Jaar

Met de geluksproducten en verrassingsdoosjes steunt Webshop LadyBug in 2019 Stichting de Vrolijkheid.

Deze stichting organiseren kunstzinnige en creatieve activiteiten voor kinderen en jongeren in meer dan 25 asielzoekerscentra. Zo kunnen deze jonge mensen hun ervaringen verwerken, hun verhaal vertellen en hun talenten ontwikkelen.

Van mijn 17e t/m mijn 20e heb ik stages en vrijwilligerswerk gedaan in een asielzoekerscentrum. Niet alleen bij het COA, maar ook bij de basisschool van het AZC en daarnaast nog de buitenschoolse projecten van Stichting de Vrolijkheid. Ik was er zelfs in de zomervakantie te vinden. Met pijn in mijn hart heb ik in 2010 afscheid genomen van alle kindjes én ouders, waar ik intussen zo’n bijzondere band mee had opgebouwd. Een paar jaar later, toen ik zwanger was van onze oudste dochter, zag ik in de documentaireserie ‘UITGEZET’ drie bekende koppies voorbij komen. Ik schrok! In de serie werd duidelijk dat éen van de meisjes die ik kende en ook persoonlijk begeleid had in de klas en mijn kinderclub, was uitgezet samen met haar moeder en broertje. Vreselijk vond ik het! Ik voelde me machteloos.. Het deed me altijd deugd de kinderen op het AZC met creatieve projecten vreugde te kunnen brengen en tegelijkertijd normen en waarden mee te kunnen geven. Ik heb gezien en meegemaakt hoe bijzonder de projecten van Stichting de Vrolijkheid zijn en wat zij teweeg kunnen brengen. Ook al worden de kinderen misschien uitgezet, ik weet zeker dat zij deze ervaringen nooit zullen vergeten!  

Omdat ik volledig achter het werk van deze stichting sta, draag ik daar graag een steentje aan bij. Jij ook? Bij aankoop van een of meerdere geluksproducten, gaat er altijd een deel naar deze stichting!